540 l Akvariebygging
Startside Opp Artsinformasjon 4100 l akvarium Galleri Div. om fisk Div. om koraller Oppstart av akvarium Vannkvalitet Kjemi Sand og stein Utstyr Akvarielys Glass Rørmontering Plagsomt For varmt vann Fotografering Linker Search Butikken ACRO Marinakvariet

 

 

Mitt første korallrevsakvarie (2002 - 2004) ble bygget på følgende måte:

   

I bunn ved gulvet la jeg vannfast kryssfiner, deretter 2 leca-blokker oppå hverandre. På toppen 2 tom - 4 tom planker med en treplate øverst. Nøye vatring er meget viktig. Her må man ikke slurve ellers kan karet gå lekk senere.

 

   

La så en tynn isoporplate mellom treplaten og akvariet for å ta av for evt. uregelmessigheter. Så var det bare å fylle opp med saltvann og etter hvert også levende stein. Sumpen er plassert under akvariet og rør fra avrenningen i venstre bakre hjørne renner ned i sumpen og pumpes opp igjen til akvariet derifra. En Deltec turboskimmer 1250 er plassert i sumpen.

 

  

 Så kledde jeg akvariet inn med panel. Satte i sirkulasjonspumper. Danderte steinen slik jeg ville ha den med 2 hovesøyler og satte på en 250W metallhalogenlampe over. Så var det bare å la vannet modnes!

 

   

Etter hvert noen koraller og en blå Damsel fisk som jeg ennå har boende hos meg! senere kom en Amphiprion frenatus par (tomatklovner) og flere koraller. Senere mange fisker og nye koraller - se bildelink for foto av disse.