Anemonia majano
Startside Opp Artsinformasjon Akvariebygging 4100 l akvarium Galleri Div. om fisk Div. om koraller Oppstart av akvarium Vannkvalitet Kjemi Sand og stein Utstyr Akvarielys Glass Rørmontering For varmt vann Fotografering Linker Search Butikken ACRO Marinakvariet

 

 

Anemonia majano

   

Dette er en liten anemone som kommer inn i karet via den levende steinen. Oftest fra stein fra Fiji og Indonesia. Fargen er fra brun til gul til grønn med lange tentakler og en sentral oral skive. Som glassrosen (Aiptasia) kan også denne spre seg raskt i akvariet og kan dekke store flater på den levende steinen hvis man ikke fjerner den aktivt. Den inneholder også mye nesleliknende gift slik at den kan brenne koraller som kommer for nære.

Fjerning av Majanoanemonen

bulletDen beste metoden er vel samme framgangsmåte som fjerning av aiptasia, nemlig med kalkvannsinjeksjon: Kok opp revers osmose-vann. Hell oppi 1 teskje calciumhydroksid ( ca 2 gram av det du lager kalkvann med på 1 dl vann) i et rent glass. Trekk denne overmettede væsken opp i en sprøyte og sett på en sprøytespiss. Før spissen inn i stammen eller hodet på anemonen (vær rask før den "stikker av") og sprøyt rikelig inn i den.

 

bulletDet er også beskrevet at Chaetodon lunula – en sommerfuglfisk kan spise anemonen, men den spiser jo alt annet i korallrevet også, så noe sjakktrekk er vel ikke det! Pomachantus imperator (den store keiserfisken) sies også å kunne spise denne. Centropyge4 Bicolor  vil også kunne spise dem. Enkelte hevder at majano anemoner er en del av bicolor og lunulas naturlige føde.