Derbesia
Startside Opp Artsinformasjon Akvariebygging 4100 l akvarium Galleri Div. om fisk Div. om koraller Oppstart av akvarium Vannkvalitet Kjemi Sand og stein Utstyr Akvarielys Glass Rørmontering For varmt vann Fotografering Linker Search Butikken ACRO Marinakvariet

 

 

Derbesia species alge

Dette er den vanligste tråalgen i saltvannsakvariene våres. Den er ofte mørkegrønn med lange hårliknende, myke grener. I motsetning til Bryopsis har den trådliknende utseende også på tuppene der Bryopsis har fjærliknende forgreninger. Ofte mange cm lange tråder er vanlig. Derbesia har som "ung alge" også et stadium (cystestadium) der den likner en grønn boblealge.

Fjerning av Derbesia

Derbesiaalgen er stort sett ikke noe problem å få fjernet bare man tar tiden til hjelp. Mekanisk luking duger greit og begrenser oppveksten. Flere planteetere spiser Derbesia. En rekke kirurger og andre planteetende fisk har algen på menyen. Tilsvarende de vanlige sneglene Astrea og Turbo. Har trådene blitt veldig lange er dyrene ikke særlig glad i Derbesia, men hvis man luker ned til kort størrelse, spiser de villig.

Generell begrensing av fosfat og nitrat er gunstig for å hindre oppvekst.