Fiskemottak
Startside Opp Artsinformasjon Akvariebygging 4100 l akvarium Galleri Div. om koraller Oppstart av akvarium Vannkvalitet Kjemi Sand og stein Utstyr Akvarielys Glass Rørmontering Plagsomt For varmt vann Fotografering Linker Search Butikken ACRO Marinakvariet

 

 

Mottak av nye fisk – for å være på den sikre siden!

Her nevner jeg kort hvordan jeg vil optimalt ta i mot ny fisk som jeg har kjøpt for å unngå parasittsykdommer som Cryptokaryon irritans og Amyloodinium ocellatum. Opplegget kan selvfølgelig modereres noe (for eksempel hvis du sikkert vet at fisken har gått i karantene lenge nok i butikken), men for å være helt sikker er oppskriften nedenfor lur å følge.

Se mine artikler om CI og AO for utfyllende informasjon hvis noe er uklart når du har lest oppskriften nedenfor.

bulletBruk alltid karantenekar. Varighet av karantenen bør helst være 1 mnd.. Hvis mulig bør vannet byttes daglig. Ikke bruk levende stein eller sand i karantenekaret. Som skjulesteder kan benyttes PVC rør. God sirkulasjon er viktig – bruk 1-2 sirkulasjonspumper. Skummer kan være nyttig og bør brukes. Lys er ikke viktig.
bulletHusk å avklimatisere fisken på vanlig måte ved at vannet som fisken ankommer med i løpet av ca 1 time fortynnes ut med vannet i karantenekaret. Hell litt og litt over i bøtten/posen i løpet av denne timen, evt. bruk en infusjonsslange og bruk dryppemetoden.
bulletVed ankomst av fisk før man plasserer den i karantenekaret, bør den få et ferskvannsdip. Husk samme temperatur, pH, alkalinitet på ferskvannet som det vannet du har i karantenekaret. Opptil 15 minutter kan forsvares for å drepe de mest utholdende mikrobene. Metylenblått kan evt. tilsettes hvis de daglige vannbyttene i karantenekaret ikke er praktisk lett å få til.

Et typisk karantenekar for fisk.